PUUR ZON

Het eerste zonproject van Goes Energie Collectief PUUR is inmiddels gerealiseerd 
Na 2 jaar intensief werken is op vrijdag 31 juli 2020 door wethouder Joost de Goffau het eerste collectieve zonnedak van Burger Initiatief Energie Collectief Puur officieel in gebruik gesteld, onder de naam PUUR ZON 1. Zonnepanelen zijn geleverd door Saman. 368 zonnepanelen voor ruim 50 deelnemende gezinnen op het dak van autobedrijf Bosch Car Service vormen het eerste postcoderoosproject van de Gemeente Goes. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is fotoc2a9jankoeman-2020-07-31-opening-puur-zon-klein-bestand-14.jpg

                                                                                              

Voor het beheer van dit project is een coöperatie opgericht, waar alle deelnemers lid van zijn. Ook is er een coöperatiebestuur geformeerd en zijn de coöperatiestatuten officieel gepasseerd bij de notaris. Het bestuur bestaat uit Melissa Ernst, Piet van Holsteijn en Foort Minnaard. Zij worden ondersteund door de initiatiefgroep. De administratieve werkzaamheden voor het postcoderoosproject worden uitgevoerd door Mark Steijaert uit Oostburg.

Nog even de voordelen van een postcoderoosproject op een rijtje:

  • Lokaal: Investeren op een gezamenlijk dak
  • Zorgeloos: De coöperatie regelt de daken en alle praktische zaken, zoals de installatie, het onderhoud en de verzekeringen. Kortom u wordt volledig ontzorgd.
  • Duurzaam: Bijdragen aan een groenere wereld.
  • Financieel aantrekkelijk: 15 jaar lang gegarandeerde vrijstelling van energiebelasting.

Om de energiedoelen van 2030 te halen wordt gedacht aan zowel wind als zonneparken om dit te realiseren. Onze voorkeur gaat uit naar zonnepanelen op daken i.p.v. op landbouwgrond. Mocht u daar ook zo over denken, doe mee met een van onze projecten. Er zijn nieuwe projecten in voorbereiding waar de inwoners van Goes aan mee kunnen doen. Wil je er meer over weten, bekijk onze nieuwe website http://www.puurzon.com of neem contact op met één van ons.